23.11.: TUHH-Alumni & Career Talk (English)
verantwortlich: Katrin Fimpel

+++Deutsch unten+++

On the topic: International graduates report on their career entry in Germany

The Career Center and TU & YOU would like to bring students and alumni together in a panel discussion to discuss career topics.

Goals
- To get to know role models: How do others make it? Practical examples and models of professional identities show the way - this is how career entry and careers can succeed. Diverse experiences and biographical approaches are expressly encouraged at the event.
- Building networks: Students and alumni can make contacts here, exchange ideas with people from other professional environments and thereby gain new impulses.

After a welcome and introduction, the moderators Astrid Bültemeier from the Career Centre and Alumni Manager Vera Lindenlaub will ask the panelists questions about their careers, ask for tips on entry and promotion for international graduates and pass on questions from the audience. At the get-together afterwards, you will have the opportunity to make valuable contacts for your own career start.

The event is in: English / Die Veranstaltungssprache ist: Englisch

Important information on registration and deregistration
If all places are already taken, you are welcome to put your name on the waiting list. We will then inform you as soon as places become available.

If you are unable to attend an event for which you must register for important reasons, please cancel your registration as soon as possible. Unexcused absences will result in you not being able to register for further events.

+++ Link to the online event +++
You will find the link to the online event in your booking confirmation.

+++

Zum Thema: Internationale Absolvent*innen berichten von ihrem Berufseinstieg in Deutschland

Das Career Center und TU & YOU möchten Studierende und Alumni in einer Podiumsdiskussion zusammenbringen und gemeinsam Karrierethemen diskutieren.

Ziele
- Role Models kennenlernen: Wie schaffen es andere? Praxisbeispiele und Modelle beruflicher Identitäten machen es vor - so können Berufseinstieg und Karriere gelingen. Vielseitige Erfahrungen und biografische Ansätze sind in der Veranstaltung ausdrücklich erwünscht.
- Netzwerke bilden: Studierende und Alumni können hier Kontakte knüpfen, sich mit Menschen aus anderen professionellen Umfeldern austauschen und dadurch neue Impulse gewinnen.

Nach einer Begrüßung und Einführung stellen die Moderatorinnen Alumni-Managerin Vera Lindenlaub und Astrid Bültemeier vom Career Center den Podiumsteilnehmern Fragen zu ihrem Werdegang, erfragen Tipps für den Ein- und Aufstieg für internationale Absolvent*innen und leiten Fragen aus dem Publikum weiter. Beim anschließenden Get-Together haben Sie die Möglichkeit, wertvolle Kontakte für Ihren eigenen Berufseinstieg zu knüpfen.

Die Veranstaltungssprache ist: Englisch / The event is in: English

+++ Link zur online-Veranstaltung +++
Sie finden den Link zur online-Veranstaltung in Ihrer Buchungsbestätigung.

245Di18:00-20:00digital23.11.-24.11.Astrid Bültemeier, Vera Lindenlaubentgeltfrei